יום שלישי, 8 בדצמבר 2009

חנוכה – חג השמן והקלוריות

כיאה למסורת ולחגים היהודים, גם חג החנוכה עשיר במאכלים טעימים וכמובן... עתירי קלוריות!

מאכלי חג החנוכה מאופיינים במאכלים מטוגנים ולמרות שטיגון הוא חם ומחמם, הוא בעצם גורם לחימום מוגזם, הגורם לגוף נזק הגובר על התועלת המתבטא בצרבות, נפיחות הבטן, עיכול כבד, גזים עליה בשומני הדם וכד'. זאת, בנוסף לעודף הקלוריות הגורם לנו הרגשת כבדות ועליה במשקל.


השילוב של טיגון ופחמימות בסופגנייה, או טיגון ותפוח אדמה בלביבה, גורם לרוב האנשים לתופעות עיכול לא נעימות שאותם כבר הזכרנו. אולם אין זה אומר שצריך לוותר ולהתנזר ממאכלי החג האהובים כל כך.

יצחק טבעוני, נטורופת ומומחה לרפואה פונקציונאלית ואוליגותרפיה, אומר, כי ברפואה הפונקציונאלית חיפשו ומצאו את הדרך המאוזנת לשמירה על ההנאה שבאכילה, שמניעתה עלולה לגרום לרגשות תסכול, דיכאון, מתח וכד'.

יצחק טבעוני

טבעוני מעניק לנו מספר טיפים ועצות לשמירה על תזונה מאוזנת ומבוקרת.
* אם אתם חשים דחף עז לאוכל ומאכלים מסורתיים עתירי שומן וכבדים, עשו זאת במתינות ובהדרגה.
* אכלו את האוכל בטעימות קטנות ועשו הפסקה בין טעימה לטעימה (ביס).
* באם אתם מכינים את מאכלי החג בבית הקפידו על הפעולות הבאות:
- העדיפו לא לטגן ובמקום זאת אפו את המוצרים.
- במקום קמח לבן, שימו חצי מהקמח קמח מלא.
- במקום לביבות תפוח אדמה, שימו חצי מהכמות בטטה מתוקה.
- הקפידו שהתערובת תהיה רכה לפני הכנסה לתנור.
- שימו על הלביבות שמן זית לאחר האפייה.

יצחק טבעוני מוסיף ואומר, כי הוא בעד ארוחות חג ומאכלים טעימים, אך עם זאת רצוי להקפיד ולשמור על רמות הסוכר במזון וכמובן על כמות השומן.

למידע נוסף על שיטת טבעוני ניתן לקבל בטלפון 2025*
או באתר החברה: http://www.tivoni.com/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails