פרופ' זיידמן
ראשית - קצת נתונים סטטיסטיים:
50% מההריונות בעולם לא מתוכננים, בדרך-כלל 50% מתוך זה נגמרים בהפסקת הריון. בישראל מדווחים כ- 20,000 הפסקות היריון מידי שנה, כאשר בשנים האחרונות רואים מגמה של עליה בהפסקות הריון דווקא בקרב צעירות בגילאי 15-19. חשוב לציין כי, הבנות העוברות הפסקת הריון אינן רק משכבות חלשות או מהפריפריה.
עפ"י נתוני "פמינט": בנים בישראל מתחילים בפעילות מינית בגילאי 15-17 (כ-25% מהאוכלוסייה), בעוד שהבנות מתחילות להיות פעילות מינית מאוחר יותר, רק בגילאי 16-17 (כ-12% מהאוכלוסייה).
50% מההריונות בעולם לא מתוכננים, בדרך-כלל 50% מתוך זה נגמרים בהפסקת הריון. בישראל מדווחים כ- 20,000 הפסקות היריון מידי שנה, כאשר בשנים האחרונות רואים מגמה של עליה בהפסקות הריון דווקא בקרב צעירות בגילאי 15-19. חשוב לציין כי, הבנות העוברות הפסקת הריון אינן רק משכבות חלשות או מהפריפריה.
עפ"י נתוני "פמינט": בנים בישראל מתחילים בפעילות מינית בגילאי 15-17 (כ-25% מהאוכלוסייה), בעוד שהבנות מתחילות להיות פעילות מינית מאוחר יותר, רק בגילאי 16-17 (כ-12% מהאוכלוסייה).
קונדום:
כ-15% מכלל הנשים בישראל בגילאי 21-24 מדווחות על שימוש בקונדום כאמצעי מניעה. קונדום יעיל במניעת מחלות מין ובמניעת הריון לא רצוי, אך הבעיה העיקרית בקונדום, הינו חוסר הידע בקרב צעירים המביא לשימוש לא נכון מה שמביא לירידה משמעותית ביעילותו. מאיסוף נתונים בקרב צעירות שמגיעות להפסקת הריון, עולה כי 50% מהן שעברו הפסקת הריון דיווחו על שימוש באמצעי מניעה. 50% מהן דווחו כי השתמשו בקונדום.
גלולות:
הגלולה הראשונה הושקה באירופה בשנת 1961 ונרשמה לשימוש רק בקרב נשים נשואות, באישור הבעל בלבד (!!!).
גלולות הדור החדש המושקות ברחבי העולם נקראות "גלולות משולבות" והן מכילות 2 תחליפים סינטטיים להורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון. כיום, המגמות בעולם בפיתוח גלולות מתבססות על הפחתת מינון האסטרוגן ושימוש בפרוגסטרונים חדשים. מנגנון הפעולה של הפרוגסטרון הוא דיכוי הביוץ, הפחתת התנועתיות בחצוצרות, שיבוש רירית הרחם והתעבות ריר צוואר הרחם.
שימוש נכון בגלולה, מביא ליעילות מקסימאלית של 99.9% למניעת הריון. הבעיה העיקרית בחוסר שימוש בגלולה, היא תפיסות שגויות ואמונות מוטעות המביאות להפסקת הנטילה ועלייה בשיעור ההריונות הלא מתוכננים.
חברת דקסל פארמה, המשווקת את הגלולה הסגולה "פמינט", יחד עם החברה הישראלית לאמצעי מניעה ובריאות מינית שבראשה עומד פרופ' דניאל זיידמן, החלו בימים אלו, קמפיין רחב בשם "10 המיתוסים על גלולות למניעת הריון", שנועד להעלאת המודעות לשימוש בגלולות למניעת הריון.
מטרת הקמפיין, להביא את הידע העדכני לגבי גלולות למניעת הריון ולהפוך דעות קדומות בנושא. במסגרת הקמפיין ערכה "פמינט" את הסקר הגדול ביותר שנעשה עד כה בישראל, בקרב צעירות. הסקר נערך בחודש יוני 2009 בקרב 2,579 נערות בגלאי 17-21. עפ"י נתוני הסקר נמצא כי: 70% מהצעירות דיווחו על שימוש באמצע מניעה, 71% משתמשות בגלולות כאמצעי מניעה. 36% מתחילות ליטול גלולה בגיל 17, 27% מתחילות בגיל 18 ו-16% בגיל 16. הסיבה העיקרית לנטילת גלולה הינה קיום יחסי מין, אחריה בשכיחות גבוהה מהמצופה היא הסדרת המחזור החודשי וכאבי מחזור.
עובדות הנכונות ביחס לגלולות למניעת הריון:
גלולות ושינויים במשקל - 75% מהבנות חשבו שלגלולה יש השפעה על משקל הגוף: מחקרים על גלולות במינון נמוך לא מצאו עליה משמעותית במשקל הגוף, ללא קשר למוצר. אצירת נוזלים קלה בשל עיכוב במתן שתן יכולה להוביל לעלייה חולפת של 1-2 ק"ג בכ- 30% מהמשתמשות בגלולות. מתבגרות עולות במשקל עקב גדילתן, ללא קשר לנטילת גלולות.
גלולות והסדרת מחזור - 65% מהבנות יודעת שלגלולות יש השפעה על סדירות המחזור: דיכוי הביוץ הטבעי מוביל להסדרת המחזור הווסת, הפחתה בשיעור האנמיה בשל חוסר ברזל, ירידה בשיעור הציסטות בשחלה.
גלולות ופוריות - רוב הבנות לא מכירות את ההשפעה החיובית של גלולות על פוריות: לאחר שימוש בגלולות יתכן עיכוב בחזרה של הביוץ, אך לא נמצאה עדות, כי שיעור האי פריון עולה בקרב נשים שמשתמשות בגלולות. למעשה, בנשים צעירות, שימוש בעבר בגלולות היה קשור בשיעור נמוך של אי פריון ראשוני.
גלולות וחשק מיני: קיימות עדויות סותרות ביחס לקשר האפשרי בין שימוש ממושך בגלולות וירידה בליבידו. עליה ברמות החלבון קושר את הורמוני המין, בהשפעת האסטרוגן שבגלולות, יכול להוביל לרמות נמוכות של טסטוסטרון, דבר שעלול להיות קשור בירידה בתשוקה ובתפקוד המיני. מאידך, יעילותן של הגלולות במניעת הריון היא כל כך טובה, כך שהיא יכולה להסיר דאגה מליבה של המשתמשת ולשמש לה כשיקוי אהבה....
סרטן השד וגלולות - רוב הבנות לא יודעות על הקשר בין סרטן שד לגלולות: מחקרים עדכניים לא מוצאים קשר בין סרטן שד ונטילת גלולות. גם מחקרים שמצאו קשר, לא מצאו עליה בסיכון עם הפסקת נטילת הגלולות. גלולות מפחיתות ב-50% את הסיכון לסרטן שחלות ורירית הרחם עד 20 שנה לאחר סיום השימוש בגלולות. נטילת הגלולות מפחיתה בכ-60% את הסיכון לסרטן שחלות גם בנשאיות של הגן לסרטן שד (BRCA). נטילת גלולות מפחיתה בנוסף את הסיכון לסרטן מעי הגס. נשים שנוטלות גלולות נמצאות בסיכון נמוך באופן מובהק לתחלואה בסרטן בכלל.
מחזור וגלולות - למעלה ממחצית מהבנות לא מודעות להשפעה החיובית של גלולות על כאבי המחזור: הגלולות מונעות כאבי מחזור ומגנות מפני אנדומטריוזיס.
עור הפנים וגלולות - רוב הבנות לא מכירות את ההשפעה החיובית של גלולות על עור הפנים: כל הגלולות במינון נמוך משפרות אקנה.
שיעור יתר וגלולות - רוב הבנות לא מכירות את ההשפעה החיובית של גלולות על שיעור יתר: הפרוגסטינים החדשים שמצויים כיום בגלולות המודרניות אינם בעלי פעילות אנדרוגנית משמעותית ובעלי השפעה טיפולית טובה כנגד אקנה ושיעור יתר.
רק בריאות!
גלולות פמינט עזרו לי להסדיר את המחזור בלי תופעות לוואי שהיה לי עם גלולות אחרות...
השבמחקכתבה מצוינת
יש עוד משהו שלא הרבה יודעים..
השבמחקבתור חיילת אפשר לקבל פמינט במחיר ממש מוזל דרך הסופר פארם, בגלל הסדר שיש להם עם צה"ל, ב 23 ש"ח
אני סובלת מפצעים על הפנים וגלולות פמינט שקיבלתי מהרופא ממש סייעו למראה עור חלק. אפשר להגיד שחודש וחצי אחרי שהתחלתי לקחת כבר ראו שיפור.
השבמחקאצלי הפמינט הפחיתה משמעותית את עוצמת הדימומים במהלך הווסת ואת הכאבים של המחזור!
השבמחקגם תמיד הייתי שומעת כל מני שמועות על זה שגלולות משמינות אבל מסתבר שזה לגמרי מיתוס... כי התחלתי לקחת פמינט לפני שלושה חודשים ובכלל לא עליתי אפילו גרם.
השבמחק