עונות המעבר הן תקופות של שינוי: הצבעים מתחלפים, האופנה משנה פנים ועם שינויי מזג האוויר, הגיע הזמן גם להחליף את הבושם. החורף הנוכחי, דומה לטיול ביער עד עם שפע ניחוחות חושניים עציים של פאטצ'ולי, אמבר, אורנים ומוסק, המעניקים תחושה עוטפת ומלטפת בחורף.
גם בתחום הבישום הגברי, חלה השנה התעוררות חורפית עם בשמים בניחוח יער: טחב אלונים, ארז, וטיבר, טבק, ניחוח של עור מעובד ועוד, היוצרים חגיגה חורפית חושנית וחמימה.
על-פי גליה תורן חן, מומחית לבישום: "בניית 'מלתחת' בשמים ראויה, דומה לבניית קולקציית אופנה. הבשמים, נתפסים כיום כחלק מאביזר אופנתי ולכן מעצבי האופנה משקיעים בעיצובם, בדיוק כפי שהם משקיעים בעיצוב קולקציית הבגדים. מגמות האופנה בתחום הבישום בחורף הנוכחי, מושפעות מהטרנדים השולטים במסלולי תצוגות ה"הוט קוטור", המבטיחות לנו חורף חם במיוחד: ניחוחות קטיפתיים, עציים ועמוקים לצד בשמים אווריריים וחושניים כמו תחרה."
תורן-חן מספקת "טיפים ועצות" לשימוש נכון בבשמי החורף:
· בימים קרים במיוחד, כדאי לבחור בתמצית של בושם (פרפיום), שתחמם לכם את היום.
· נוסעים הרבה בעולם? כדאי לזכור, כי החורף שונה מאזור לאזור וככל שהאקלים קר יותר, כך תזדקקו לבשמים מרוכזים יותר.
· זכרו, שבשמים נתפסים היטב על בד, כדאי לאוורר את המעילים והז'קטים לאחר כל שימוש.
· שיטות סבתא, כמו בישום של מטפחת בד ונשיאתה בתיק או קרוב לגוף, יבטיחו עננת ניחוח חורפית עוטפת, למשך שעות ארוכות.
· כדאי לבשם גם את חדר השינה המחומם - טיפה מהבושם האהוב בין שמיכות הפוך תעניק לכם לילה שלו ורומנטי במיוחד.
· כאשר מזג האוויר מתחיל להתקרר, האף שלנו מתחיל לפתח סבילות גבוהה יותר לניחוחות וארומות עשירות. כאשר מתחילים לקחת סוודר בערבים ומפסיקים להזיע בבקרים, הגיע הזמן לעדכן את מלתחת הבשמים ולעבור לבשמים עשירים ומתובלים יותר.
· בשמים חורפיים, הם בשמים המכילים מרכיבים "מחממים" ומתובלים כמו: קינמון, ציפורן, וניל, פטצ'ולי ואמבר - בשמים אוריינטליים חושניים בעלי נוכחות כובשת.
· בעונת החורף, מומלצים בשמים עשירים במרכיבים, שישלימו באופן אופטימאלי את אופנת הלבוש. בשמי החורף מיוצרים בריכוז גבוה יותר של או דה פרפיום ופרפיום, השורדים על העור למשך שעות ארוכות.
· הטרנד החם לחורף השנה, הוא: "קוקטייל אישי" של ניחוחות, ערבוב בהתזה של בושם חושני ועמוק עם בושם קליל ורענן.
· הנקודה האסטרטגית ביותר להתזת בושם היא סביב הטבור, האזור הרגיש הזה יפיץ את הניחוח למשך זמן רב, כמו שגם התזת הבושם על השיער תבטיח שהניחוח שבחרתם ישרוד וימשיך לענג את הסובבים אתכם.
· האף מתבלבל כאשר רוכשים בשמים ומרחרחים ניחוחות רבים? שאו עימכם כמה פולי קפה להרחה, הקפאין שבפולים ידאג לנקות את האף ו"למחוק" את הריח בין בושם לבושם.
· שוקולד מריר הוא אביזר חיוני לרכישת בושם, לא מאמינים? כשאתם רוצים לנסות מספר בשמים וכבר קשה להבחין ביניהם, טעמו מעט שוקולד מריר לניקוי החיך והאף, הקפאין שבשוקולד משמש כ"מוחק" ריחות.
· הגיע הזמן לנפץ מיתוס עתיק יומין: לא בוחרים בושם לפי גוון העור, אלא לפי סגנון חיים, אישיות ומשיכה לניחוח.
· נסו את מבחן "עשרת הימים": ברכישת בושם חדש הקפידו להשתמש בו 10 ימים ברציפות לפחות, אספו תגובות מהסביבה, ככל שתקבלו יותר תגובות נלהבות, זה הבושם בשבילכם. הסביבה לא מגיבה, סימן שהבושם הזה לא חייב להצטרף לקולקציית הבשמים הקבועה שלכם.
· מעוניינים שהבושם יישאר לאורך זמן? נסו את "שיטת הריבוד" מרחו על העור בנקודות הדופק שמן גוף או קרם גוף שומני בניחוח נייטרלי, התבשמו מעל, הרובד של השומן "יחזיק" את רובד הניחוח לאורך שעות ארוכות.
· כשאתם מנסים בושם חדש, מומלץ להתיזו לתוך פנים כף היד, זוהי "המעבדה" הטבעית לניחוחות, כך תדעו מהר יותר אם הניחוח הספציפי מתקבל היטב עליכם.
· כל הרגלי החיים שלכם משפיעים על ניחוחו של הבושם שלכם: עישון, אכילת בשר, מזון חריף, נטילת תרופות, התעמלות וכד', עלולים לשנות את ניחוחו המקורי של הבושם.
· משך חיי המדף של בושם ממוצע, הוא שלוש שנים מרגע הפתיחה. בשמים הם מוצרים עמידים ביותר בשל האלכוהול שבהם, יחד עם זאת מומלץ לאכסן בשמים הרחק ממקור אור ובטמפרטורה יציבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה